10-дневно предизвикателство на doTERRA за пролетно почистване

Кой е готов за предизвикателство?

Ако сте решили да водите здравословен начин на живот и като нас обичате да използвате натурални и домашно приготвени почистващи продукти, тази статия е за вас.

Това 10-дневно предизвикателство ще ви даде мотивацията, от която се нуждаете, за да започнете. Ако имате нужда от малко допълнително стимулиране, само се замислете за невероятните резултати, които ще постигнете:

– Къщата ви ще блесни от чистота!
– Ще се забавлявате, докато изработвате свои собствени почистващи препарати и ще разберете колко е лесно да продължите да експерементирате с различни рецепти и идеи
– Ще спестите доста пари

ДЕН 1: Прозорци

Комбинирайте 1 чаша бял оцет с 1 чаша вода и 10 капки етеричо масло Lemon в бутилка със спрей. Напръскайте върху стъклото и избършете с микрофибърна кърпа за почистване на прозорци и огледала.

ДЕН 2: Сменете или изчистете филтрите на климатика

Ежедневните неразположения като главоболие, сухота в очите, дихателни проблеми и умора често са резултат от лошото качество на въздуха в дома. Затова редовното почистване на климатика е задължително. За още по-добри резултати добавете равномерно15-20 капки Purify или друго любимо масло към вашия въздушен филтър.

ДЕН 3: Бърсане на прах и полиране на мебели

Добавете 15 капки Arborvitae към 1 чаша зехтин и 1 чаша бял дестилиран оцет в стъклена бутилка със спрей дозатор. Този препарат е подходящ, както за почистване на прах, така и за полиране на дървени мебели – няма нужда от скъпи почистващи препарати.

ДЕН 4: Плотове

Напълнете бутилка със спрей с вода и добавете мощната патентованата смес On Guard, за да почистите всички плотове и повърхности в дома си. (Уверете се, че разклащате добре преди пръскането!)

ДЕН 5: Съдомиялна

Добавете 3-5 капки от етеричното масло Lemon към препарата на съдомиялната си машина, за да премахнете следите от капки от съдовете си. А ако искате да почистите самата съдомиялна бързо, лесно и качествено, я напръскайте с няколко капки от маслото и я пуснете на един цикъл изплакване.

ДЕН 6: Неръждаема стомана

Напълнете 250 мл бутилка със спрей с бял оцет и добавете 7 капки етерично масло от Lemon. Напръскайте уредите от неръждаема стомана и избършете с кърпа.

ДЕН 7: Тоалетна чиния

За да накарате тоалетната си да блести, смесете ½ чаша сода бикарбонат, 10 капки Melaleuca и ¼ чаша бял оцет. Изсипете получената смес в тоалетната и почистете добре.

ДЕН 8: Вана и плочки

Комбинирайте 1 чаша бял оцет, 4 чаени лъжички кастилен сапун и по 10 капки от Melaleuca и Eucalyptus в стъклена бутилка със спрей. Разклатете добре и напръскайте щедро ваната и плочките. Оставете да престои 5-10 минути и избършете.

ДЕН 9: Премахване на петна

Добавете 1-2 капки Lemon върху петната, оставете да престои няколко минути, след което почистете с влажна кърпа или изперете.

ДЕН 10: Спално бельо

Смесете 2 чаши дестилирана вода, 2 супени лъжици алкохол и 15 капки Lavender. Напръскайте спалното си бельо и разпръскайте във въздуха, за да усетите освежаващ аромат в дома си.

No Comments

Post A Comment
0