AROMATOUCH ТЕХНИКА

AROMATOUCH TECHNIQUE

AromaTouch техниката на Дотера (doTERRA) е създадена от д-р Дейвид К. Хил, D.C., лекар и световно известен експерт в използването на етерични масла.

 

Д-р Хил е създал техника, която е достатъчно лесна за всеки, но същевременно достатъчно мощна, за да даде последователни резултати.

 

Техниката AromaTouch включва прости техники със силата на етеричните масла Balance, Lavender, Tea Tree (Melaleuca), On Guard, AromaTouch, Deep Blue, Wild Orange, Peppermint, за да създаде мощно уелнес изживяване за цялото тяло.

 

Независимо дали сте млади или стари, мъже или жени – всеки може да научи техниката.

 

Тактилната комуникация е първата ни форма на комуникация. Започваме да получаваме тактилни сигнали в утробата, а след това докосването играе критична роля в отношенията родител – дете, преди да е възможна вербалната комуникация. В последните проучвания изследователите показват, че емоционалната комуникация е много ефективна чрез допир, почти толкова ефективна, колкото думи и сигнали за лице. Не само докосването е в състояние да предаде тона на емоцията (независимо дали е положителен или отрицателен, интензивен или фин), но също така може да позволи точно разграничаване между типовете емоции. Изследванията показват, че докосването може да предаде множество емоции – любов, благодарност, съчувствие, страх, гняв – с изумителна точност. Този ефект не е ограничен само до любимите хора; друго проучване установи, че докосването съобщава емоцията почти толкова ефективно, когато се появява между непознати. Въпреки че нашето разбиране за механизмите, свързани с допир и емоционални съобщения, все още е ограничено, ние наистина знаем, че тя може да бъде по-ефективна дори от вербалната комуникация в укрепването на съществуващите връзки и разработването на нови.

 

Наред с емоционалния компонент, нежното докосване може да повлияе и на физиологичните реакции по начин, по който друга комуникация просто не може. За разлика от масажа, който включва мощни движения на ръцете, които са фокусирани върху специфични резултати (разрушаване на мускулните сраствания, стимулиране на централната нервна система, подпомагане на възстановяването и т.н.), нежността на техниката на AromaTouch има много по-различен спектър от ползи. Нежното докосване почти моментално активира отделянето на окситоцин (често наричан хормон „любов“ или „прегръдка“), намалява сърдечната честота и кръвното налягане и оказва благотворно влияние върху множество други системи, чувствителни към стрес. Освен това лицето, което инициира контакта, обикновено изпитва същия отговор като лицето на получателя.

 

За разлика от масажа, ползите от даването на Техника AromaTouch на някого може да бъде също толкова мощен, колкото и получаването на такъв.

 

Eжедневните предизвикателства, с които се сблъскваме могат да повлияят нашето общо благосъстояние. Когато се занимаваме с дете, което се нуждае от индивидуална или специализирана грижа, партньор носещ много стрес на плещите си, напрегнат работен ден, физическа натовареност или изтощеност от спортни занимания, Aromatouch може да помогне. Тази техника има множество благоприятни въздействия върху организма от полагането на прецизно подбраните масла в съченание с нежно докосване по енергийните меридиани и контактни точки на гърба и краката, което спомага за балансирането на симпатикова и парасимпатиковата нервна система.

 

Техниката AromaTouch ™ е неповторимо изживяване с успокояващ ефект, което предоставя възможността да се докоснеш до ефективността и вълшебството на ароматните масла и смеси.

 


Истинската красота на техниката AromaTouch ™ е в нейния лесен и интуитивен начин за прилагане както от специалисти, така и от хора без познания в областта на масажа.


Истинско удоволствие е да подаряваш изживяването на близък или ти лично да я усети. Ако искате да се научите да прилагате тази техника, свържете се с нас.

0