23 Mar Ябълков сладкиш с етерично масло от канела
Насладете се на тoзи здравословен ябълков сладкиш на закуска или като десерт.
Той ще изпълни дома ви с аромат на ябълка, канела и нотка на цитрусови плодове от портокаловия сок. Това е като ароматерапия, която може да изядете! Тази рецепта е на 100% растителна основа и определено ще стане любима на цялото семейство.
Добре известно с използването му като подправка, маслото от канелена кора има и много ползи за здравето. Когато се приема вътрешно, маслото Cinnamon Bark облагодетелства организма, като спомага здравословната метаболитна функция и същевременно укрепва имунната функцията.
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С КАНЕЛА
Състав:
1 ½ чаши брашно
2 ½ супени лъжици бакпулвер
¾ чаша захар
½ чаша неподсладен ябълков сос
½ чаша портокалов сок
½ чаша орехи
2 малки ябълки, настъргани
1 супена лъжица смляна канела
1 капка етерично масло Cinnamon Bark
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 180 ° C. Леко намажете тавичката със зехтин.
Изсипете портокаловия сок в купа и оставете настрана.
В отделна купа смесете заедно брашното, смляната канела и бакпулвера.
В голяма купа добавете захарта, ябълковия сос и етерично масло Cinnamon Bark. Разбъркайте добре ръчно или с миксер.
Настържете ябълките.
Добавете сместа с брашното и портокаловия сок в купата със захарта и етеричното масло и продължете да бъркате.
Добавете ябълките и орехите и разбъркайте отново всичко с лъжица.
Изсипете сместа в съд за печене и печете около 45 минути (докато с клечка за зъби и излезе лесно и чисто).
Нарежете и се насладете!
No Comments