ЗАЩО doTERRA

ЗАЩО doTERRA

Заради качеството!

 

Основана през 2008 г., doTERRA е изградена върху мисията за споделяне на терапевтични етерични масла със света. Виждайки за себе си невероятните ползи, които могат да се получат от използването на тези ценни ресурси, група от здравни и бизнес специалисти се стремят да направят тази мисия реалност. Те създадоха компания и я нарекоха “doTERRA”, латинско производно, което означава “Подарък на Земята”.

 

Когато избирате doTERRA, вие избирате етерични масла, които са внимателно дестилирани от растения, които са били търпеливо събрани в идеалния момент от опитни производители от цял ​​свят. doTERRA е американска компания, създадена през 2008 година. От тогава до днес, развитието им на световния пазар е главозамайващо. Поддържат началния висок стандарт, непрекъснато разработват нови продукти и имат благотворителни и хуманни инициативи за подобряване благосъстоянието на развиващите се страни.

 

Етеричните масла на doTERRA са със СЕРТИФИКАТ – CPTG – CERTIFIED PURE THERAPEUTIC GRADE) – СЕРТИФИЦИРАН ЧИСТ ТЕРАПЕВТИЧЕН КЛАС.

 

Чистотата на етеричното масло е една от най-важните характеристики. doTerra е създала свой собствен строг стандарт и протокол за тестване на чистота, химичен състав, потентност и безопасност. Този процес гарантира, че етеричните масла нямат добавени синтетични съставки, вредни замърсители и пестициди. Този протокол осигурява ефикасност, чистота и последователност на всяка партида.

 

Тестването започва веднага след дестилацията, като се проверява химичния състав.

 

Вторият кръг от тестове се извършва в производствената база, като се прави проверка дали маслото, което е получено, е същото като тестваното при дестилацията.

 

Третата фаза на качествен контрол се извършва при пакетирането, като се проверява химическия състав на маслото, което ще достигне до потребителя.

 

Тези три етапа се извършват, за да се потвърди, че етеричното масло е без замърсители и не са настъпили промени по време на транспортирането и пакетирането.

 

Протоколът за високия качествен контрол за сертифицирани чист терапевтичен клас масла включва следните тестове:

 

• Organoleptic testing • Microbial testing • Gas chromatography • Mass spectrometry • Fourier Transform Infrared spectroscopy (FTIR) • Chirality testing • Isotopic analysis • Heavy metal testing.

 

ТЕСТОВЕТЕ за чистота и качество се извършват на всяка партида от независима лаборатория.

 

РАСТЕНИЯТА СЕ ОТГЛЕЖДАТ В ЕСТЕСВЕНАТА ИМ СРЕДА – висок стандарт за качество се гарантира и от качеството на суровината, т.е. растението, от което се извличат ароматните и медицински свойства на етеричното масло. Затова източниците на продукта са от цял свят, където растенията се отглеждат в най-благоприятните и идеални условия – почва, климат, температура, влажност. Дотера партнира с глобална мрежа от местни опитни занаятчии, с традиции в продължение на поколения в отглеждането и дистилирането на етерични масла.

 

ДЕСТИЛАЦИЯ – Етеричните масла на Дотера се извличат чрез студено пресоване или процес на парна дестилация, за да могат да се запазят възможно най-добре природните свойства на маслото.

 

0