ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ДОТЕРА ЛЯТО

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЛЯТОТО

☀️ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЛЯТОТО ☀️

Aроматите на лятото са аромати, които повдигат настроението, освежават и ободряват. Те ни вдъхновяват да дишваме дълбоко и уверено, да предприемаме действия и да изразяваме жизненост и оптимизъм, докато се наслаждаваме на този динамичен и слънчев сезон.

🌿BASIL

Босилекът има аромат, наподобяващ билкова градина след летен дъжд. Нежно активиращите му свойства са перфектната съставка на всеки бленд за дифузер.

🌿ROMAN CHAMOMILE

Ярките, плодово-флорални аромати на римската лайка добавят успокояващи и подхранващи нотки към дифузиите през лятото. Етеричното масло от лайка има безрайниприложенията в грижатаза кожата и косата и е част от много ритуали за красота, особено след излагане на слънце. Препоръчва се и топична употреба върху засегнатите зони след ухапване от насекоми.

🌿CITRONELLA, LEMONGRASS, LEMON EUCALYPTUS, PALMAROSA

Тези тревисти и свежи аромати са чудесни както за ободряване и предпазване от всякакви насекоми, така и за включването им в ритуалите за красота.

🌿BERGAMOT, GRAPEFRUIT, LEMON, LIME, TANGERINE, GREEN/RED MANDARINE, WILD ORANGE

Тези цитрусови, плодови и сладки аромати придават лятна сладост, където и да ги добавите, било то в дифузера, студената напитка, любимия десерт или върху кожата. Те участват в много „направи си сам“ рецепти за красота, но имайте лредвид, че са фоточувстителни и е препоръчително да се използват топично вечер.

🌿GERANIUM

Зелено-билковият аромат на индрише придава балансираща свежест и се влючва в състава на различни лосиони тяло, шампоани, балсами и маски на коса. Препоръчва се топично нанасяне по кожата след дълготрайно излагане на слънце – ускопоява, подхранва и хидратира.

🌿HELICHRYSUM

Със слънчев аромат, наподобяващ мед, напоен с билки, безсмъртничетоосигурява както емоционални, така и физически ползи. Обогатява състава на всеки козметичен продукт и се грижи за вътрешното пречистване.

🌿JASMINE

Добавянето само на капка или две от силния цветен аромат на жасмина към летния парфюми, блендове и ароматиратори ще подслади ароматите им и ще предизвика еуфория. Маслото от жасмин ще спомогне справянето с всяко несъвършенство по кожата, като й придава здрав вид и сияйност.

🌿LAVENDER

Това незаменимo и успокояващо масло притежава множество свойства и е фаворит за всеки сезон. Лавандулата се грижи за кожата ви при изгаряне или просто я освежава след излагане на слънце. Грижи се за вашия комфорт при ухапване от насекоми, като също се грижи да държи насекомите надалеч. Успокоява всяко неразположение и балансира ума и тялото.

🌿NEROLI

Маслото е известно също като есенция от портокалово цвете, То притежава пикантна, зелено-флорална нотка, която подобрява всеки летен продукт за грижа за кожата. Несравнимият аромат е изключително подходящ за направата на летен парфюм. Повишава либидото.

🌿ROSE

Нищо не се доближава до богатия и сияен аромат на цъфтяща роза, която също предлага изключителни подхранващи свойства като се прилага върху кожата и косата. Маслото от роза се нарича още „Царицата на маслата“ заради многобройните си приложения и свойства. Освен да приповдига настроението и да се грижи за здравия и младежки вид на кожата, етеричното масло от роза балансира хормоните както на жените, така и на мъжете.

🌿YLANG YLANG

Екзотично – флоралният иланг иланг добавя успокояваща нотка при всяка употреба на маслото. Може да се използва ароматно, топично и вътрешно. Успокоява нервната система и ума. Нанесете капка иланг-иланг на китките за флорален, летен парфюм, който заземява, подобрява настронието, нормализира хормоните и стимулира либидото.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

0