АРОМАТЕРАПИЯ ЗА ЖЕНИ

АРОМАТЕРАПИЯТА И ЖЕНИТЕ

Все повече жени използват етеричните масла, за да съхранят доброто си здраве.

 

С използването на етеричните масла на doTERRA (Дотера) жените могат да повлияят здравословно на функцията на щитовидната жлеза, при загуба на костна маса и остеопороза, хормонален дисбаланс, стерилитет, разширени вени и много други.

 

Хормонален дисбаланс

 

Хормоналният дисбаланс е сериозно медицинско състояние, срещу което трябва да се взимат навременни мерки.

Те обаче невинаги изискват включване на хормонална терапия. Някои етерични масла помагат за възстановяване баланса на хормоните и при двата пола по възможно най-естествен начин. Маслата на doTERRA (Дотера), които препоръчваме са Салвия, Мащерка, Сандалово дърво и други.

 

Phytoestrogen Essential Complex балансира нивата на хормоните и влияе на доброто здраве на жената и емоционалното й благополучие, от ранните тийнейджърски години до прехода й през менопаузата. Не се препоръчва за бременни или кърмещи жени.

 

Етеричнитее масла на doTERRA (Дотера) подпомагат функцията на щитовидната жлеза и повлияват на синдрома на Хашимото са Тамян, Смирна, Босилек, Карамфил, Лимонена трева.

 

Непрестанен стрес. Проблеми със съня. Преумора. Ниско либидо. Объркване. Качване на килограми. Тревожност или депресия… Звучи ли ви познато?

 

Вдишването на успокояващи етерични масла намаля стреса и объркването – Гераниум, Розмарин, Карамфил, Мента. 

За мигновенно отпускане от стреса намажете от бленда върху дланите си и поемете 3-5 пъти дълбоко въздух.

Месечната патентована смес на doTerra (Дотера) за жени Clary Calm осигурява баланс за емоциите и успокояващ ефект по време на менструалния цикъл на жената.

 

Нуждаете ли се от стимулиране на либидото?

 

Много жени се борят с либидото си по време на менопаузата. За щастие имаме добри новини! Етеричните масла, които да ви помогнат са Салвия, Жасмин, Нероли, Роса, Сандалово дърво, Иланг Иланг.

 

Променливите хормонални нива са основната причина за остеопорозата, която може да повиши риска от фрактури. Това изглежда почти неизбежно за много жени и е неминуема причина за перманентно инвалидизиране с напредване на възрастта. Етеричните масла могат да помогнат! За етеричните масла от Хвойна, Салвия, Розмарин, Бор и Евкалипт е установено, че инхибират разграждането и абсорбцията на костните клетки, когато се добавят към храната. Маслото от Бор по-специално изпъква като способно да предпазва от загубата на костна маса. Препоръчва се и прием на продуктите на doTERRA (Дотера)  TerraZyme и Bone Nutrient Lifetime Complex.

0